Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Egy 3 éve tartó boldog-boldogtalan szerelem aszexuális története.

Gábor: Azért írtam magának, mert már végleg muszáj volt egy szakember véleményét is hallanom.  Szeretném megkérni, hogy segítsen nekem néhány mondatos levelében. Nem is szaporítanám tovább a szót, hanem belevágnék a közepébe: Nos, barátnőmmel már nagyon régóta együtt vagyunk, lassan 3 éve. Szeretjük egymást, illetve én nagyon szeretem őt, és ő is ezt mutatja felém. Azonban mégis akadnak kétségeim. Ennek egyik oka, hogy hiába a hosszú idő, még nem szeretkeztünk. Azt mondja nekem, hogy nem szabad neki, azért mert kb 3 éve műtötték (cisztát találtak a petevezetékén és eltávolították), és azóta állítólag majdnem mindig késik neki a menstruációja, néha még akár 3 hónapot is. Úgy emlékszem, hogy ennyi miatt. Szeretném végre magától, egy szakembertől megtudni, hogy ez komolyan igaz lehet-e. Tényleg ez gátol-e minket a szeretkezésben, vagy pedig csak ócska kifogás. Ennyi idő eltelte után véleményem szerint nem csoda, ha kezdek kételkedni, mert mindig ugyanez a kifogás. Ráadásul az is lehet, hogy meghazudtolja magát állandóan. Általában amikor nálam alszik (2x volt erre eddig példa), akkor kijelenti, hogy "de nem lesz semmi". Nos, ha én tisztában vagyok a betegségével, és tudom, hogy nem szabad, akkor hogy számítanék valamire? Szóval szerintem ezzel saját magát elárulja állandóan. Amikor múltkor ezt mondta, akkor mondtam neki, hogy persze, tudom, beteg vagy, jó hogy nem lesz semmi. Erre akkor nem válaszolt semmit, csak maga elé nézett. Szóval szerintem lehet, hogy ez csak egy ócska kifogás. Már nagyon nehezen bírom ezt az állapotot. De szerintem nem csoda. Így, szeretkezés nélkül néha úgy érzem, mintha csak jó barátok lennénk, semmi több. Mit kéne tennem? Várjak még? Amikor beszélgetni akarok vele erről, akkor általában jön a kifogás, hogy most nem akar, mert nincs olyan kedve stb. És az ilyesfajta közeledésemet is el szokta utasítani. Egyébként én 19, ő 18 éves. Azt még megjegyezném, hogy általában én szoktam őt "szeretgetni", simogatni stb, de ez visszafele általában nem igaz.Előre is köszönöm szépen a szívélyes választ, amit egy lassan megkeseredett embernek fog adni!
Üdvözletem!

Dr. Tóth Emese: Hát szerintem te is tudod a választ. Milyen tanácsot szeretnél kapni?

Gábor: Csak szeretnék megbizonyosodni róla, hogy sajnos igazam van-e abban, hogy tényleg csak kifogásokat keres. Illetve azt, hogy megróhatna-e engem ennyi idő után amiatt, hogy esetleg ez ügy miatt szakítok vele, vagy esetleg helyre lehetne-e ezt a dolgot tenni egyáltalán. :) Mert ha például amiatt keres állandó kifogásokat, mert annyira fél a dologtól, hogy még nekem se meri elmondani a valódi okát a "szexmentes" kapcsolatunknak, akkor szerintem a dolog megbocsájtható és ki kell mindenféleképpen köszörülni ezt a csordát. Viszont ha nem szeret annyira, vagy pedig nem vonzódik hozzám (ebben az esetben minek kezdtünk bele az egészbe?), akkor nincs miről beszélni. Szerintem az nem bűn, hogy én egyre jobban türelmetlenkedem, hanem teljesen érthető (főleg majdnem 3 év után!) :) De a baj az, hogy nagyon nehéz vele leülni ilyen dolgokról beszélni, mert állandóan kifogásokat keres erre is, hogy ne kelljen ilyen komoly dolgokat megvitatnunk. Számára ez tabu-téma.

Dr. Tóth Emese: Átbeszélhetjük pontosabban is az online rendelésemen, hogy miből tudnánk jobban megítélni és hogyan tudnád tesztelni. Ehhez regisztrálj a www.orgazmuszerviz.hu oldalamon. Egyébként magad írtad le, hogy a szexen kívül sincsen jele annak, hogy kíván téged, hogy van benne vonzalom irántad. Objektív jeleket írtál le erről. A megróhatóság biztosan megjelenik, ha elhagyod, mert csak a tiszta ember ismeri el, hogy rajta múlt. Az általad leírt kapcsolat nem tűnik tisztának vagy tisztázottnak. De miért félsz attól, hogy mit szól majd egy ilyen lépéshez?

Gábor: Az igaz, hogy nem túl gyakran (legalábbis ha rossz hangulatban van, mert mindketten elég nagy hangulatemberek vagyunk), de azért érzem, hogy szeret, mert pl most legutóbb is nagyon jól telt a közös napunk, de szeretkezésre továbbra sem került sor. Viszont igen, ez a szeretet lehet, hogy csak baráti, és nem igazi szerelem, mivel még semmi komolyabb nem történt köztünk majdnem 3 év alatt. Azonban ha igaz az, hogy emiatt a ciszta dolog miatt és a menstruációja rendszeres késése miatt nem szeretkezhetünk, akkor viszont lehet, hogy mégsem csak barátilag szeret. Ezért is szeretném erről tudni 100%-ig, hogy ezen "betegségekben" mit szabad és mit nem szexualitás terén. Azt tudom, hogy én szeretem, és ezt a kapcsolatot meg szeretném menteni (bár egyre fásultabban érzem magamat benne), ezért se szeretnék vele szakítani (főleg ha úgy nézzük, hogy ezzel a lépéssel majdnem 3 évet pazarolok el.). Azt aláírom, hogy nekem is van rossz kedvem, néha többször, néha kevesebbszer, tehát nem mindig vagyok én se a top-on, de ez szerintem természetes, mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai (csak én ezt szerintem jobban el tudom fogadni az ő esetében). Nem tudom, lehet, hogy emiatt jutottunk el erre a szintre, vagy pedig egyszerűen csak komolyan nem kíván. De ez pusztán spekuláció, kicsit össze vagyok már zavarodva, nem igazán tudom, hogy mit gondoljak. Ha nem hagy más kiutat, megteszem, amit már egy-két jó barátom is tanácsolt nekem régóta... szakítok.

Dr. Tóth Emese: A pontos állapotát csak a kezelőorvosa tudja elmondani. Ebben nem szeretnék találgatni, hiszen az nem lenne több, mint amit te magad teszel. A hüvelyi aktussal kapcsolatos félelmeiről és a szexuális vágyairól ő maga tudna beszámolni neked. A szeretkezésnek azonban van más formája is: csók, ölelés, simogatás, nézés, érzés, viselkedés, nemiszervi érintkezés és nemiszervi ingerlés a hüvely kihagyásával. A szerelem kérdése pedig abból lenne megítélhető a számomra, ha látnálak, hallhatnálak benneteket és beszélhetnénk külön-külön. E nélkül nagyot lehet tévedni. Megpróbálhatjuk.

 

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 48 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Tóth Emese

IMG_0117_2ed

Orvos, Szexológus

Rólam

www.orgazmusszerviz.hu
www.orgasmclinic.com