Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Gyakran található a szakértői oldalakon is olyan megállapítás a korai magömlésről, ami a nők egyedi igényeihez köti a férfiak megfelelő idejét. A lenti idézet egy weboldalról származik:

"Hogy tisztázzuk, ha egy férfi 8 perc után éri el az orgazmust, ez abban az esetben nem számít korai ejakulációnak, ha a partnerének mondjuk 5 percre van szüksége, így tehát mindkét fél elégedett az időzítéssel. Egy másik férfi maximum 20 percig is késleltetheti orgazmusát, de mégis korai magömlésnek számíthat, ha partnerének, az előjáték ellenére is 35 percre van szüksége, ahhoz hogy orgazmust érjen el. Ha a második esetben a közösülés a stimuláció metódusa és a férfi 20 perc után orgazmust ér el, megszűnik a merevedése !), így lehetetlenné válik számára (legalábbis közösülés által) kielégíteni partnerét, akinek 35 perce lenne szüksége az orgazmus elérésére."

 

Miért korai és mennyi az?

Eléggé logikátlan ez önmagában is, hogy például a 20 perces férfire korai magömlés diagnózist süssünk (van 1,5 órás  vagy hosszabb intenzív szex is, de azért ez nem elvárás!), bár a férfiak javarésze mindig elgondolkodik azon az eshetőségen, hogy valamit nem jól csinál, ha a nő nem éri el a csúcsot. A női oldal problémái azonban nem hanyagolhatóak el, nem függhet minden csupán a férfitól.

A korai magömlés diagnózisa nem attól függ, hogy a nőnek mennyi kell, hanem attól, hogy a férfi képes-e a szexuális erőnlétét tágabb határok között változtatni. Az egészséges férfi el tud menni percek alatt is és bírja 30 percen túl is. (A betegségek szűk határok közé szorítanak, a bonyolult működések leegyszerűsödnek.) Az erős, potens férfi képes irányítani a működéseit, mert rendelkezik tartalékokkal, amik ezt lehetővé teszik. A férfi tartalékai elsősorban a fizikai állapotában, a hormonális státuszában és a szexuális aktivitásával ternírozott erőnlétében, valamint az idegrenszer potenciáljában rejtőzik, azaz egy sokrendszeres-soktényezős következmény a korai magömlés jelensége. Az említett merevedés megszűnése pedig ugye merevedési zavar vagy csak egy aktus vége, de nem korai magömlés. Az erőnlét kérdése azonban a merevedési zavaroknál is elsőrendű kérdés, így együttesen is látható ez a megjelenésében kétféle zavar.

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Tóth Emese

IMG_0117_2ed

Orvos, Szexológus

Rólam

www.orgazmusszerviz.hu
www.orgasmclinic.com