Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

 

Fél kész munka ürömmel jár
Nem hivatkozunk statisztikákra és nem kongatjuk a vészharangot. Talán korai magömlés járvány van, ami úgy jön-megy, mint az influenza. Szövődménye lehet, hogy a már egészségesen működő szervezet úgy is maradhat. Miért? Azért, mert szerveid talán jól érzik magukat így, és fogalmuk sincs arról, hogy ez mennyire nem tetszik nektek. Semmi sem kényszeríti a férfiasságot a változásra, tehát nem is fog magától megváltozni a helyzet. Hacsak el nem kezded edzeni és megtanulni azt, hogyan lehet átállni egy másik fokozatra.

Férfiként viselt szüzesség
A jelenség már akkor elkezdődhet, amikor a fiatal férfiú az önkielégítés korszakába lép. Egyesek azt tapasztalják, hogy péniszük gyakran ágaskodik, már érintésre is nedvek távoznak belőle és a könnyítés nagyon rövid időn belül következik be. Néhány perc vagy jóval kevesebb telik el közben. Pedig potenciálisan a legtöbb férfiban ott lapul a lehetőség a 30 perces vagy a hosszabb hüvelyi aktusra. Nem alig mozdulva, hanem felszabadult erővel és dinamikával végezve a szexet! Sok nőnek nem is az 5-15 percen belüli, hanem a túl lanyha, elővigyázatos szex miatt van problémája a hüvelyi élvezettel. Hiszen az intenzívebb mozgás ugrásszerűen megkurtítaná az időt. A fiatal férfiaknak sok esetben ez a veszte kezdetben, hiszen közülük sokan a nagy intenzitású szexet élvezik és bírnák is fizikailag, csak akkor még a szexben nem terhelhetőek jobb eredménnyel. Az olvasottabbak megpróbálják technikák segítségével húzni az időt, ami egészséges embernek jól szokott sikerülni. Ezeket egyedül érdemes begyakorolni, stressz-mentesen, így az sem baj, ha egy ideig még nem azonnal sikerülnek. De általában technikák nélkül is elérhető a jó szexuális teherbírás egy bizonyos mennyiségű, megfelelően végzett önkielégítés után. Persze sok esetben van más ok is.  Később azért ilyenkor is jól jönnek a gyakorlati tapasztalatok a saját működésről. Előre tudnia kellene minden fiúnak, hogy más lesz a párosban kezdés, mint amit egyedül tapasztalt, mert ő is másképpen fog működni közben. Sokkal többféleképpen, több meglepetéssel szolgálva saját magának is. Ezért már a szüzességben dolgoztatni, fokozatosan terhelni, tanítani érdemes a szervezetet. Ezt maga is jelzi, kívánja. Hogyan lehet ezt hatékonyabban megtenni? A következő részben szerét ejtem a válasznak, részletesebben is összefoglalva.

Mikor, miért és mennyi?
A korai magömlés általában szerzett működés-zavarnak látszik. A zavar kialakulása és a szexuális élet kezdete gyakran nem esik egybe, máskor már a kezdetektől eluralkodik. Előfordulhat veleszületetten is, ami nem sok esetben igazolható. A szexuális működés ébrényi jelei már a születés után jelen vannak, de a magömlés zavarai csak jóval később fedezhetők fel. Még nem találkoztunk önmagukban létező szexuális zavarokkal. Rengeteg oka lehet akár egyszerre is a kialakulásuknak. Veleszületett betegségek okozta szexuális rendellenességek esetén általában egyértelműen beszélhetünk veleszületett formáról. Talán egyszer találnak majd egy hibás gént is, ami specifikusan okozhatja, vagy elősegítheti a korai magömlés létrejöttét. Ezt megcáfolni látszana magas gyakorisága, és az a tapasztalat, hogy eredményesen kezelhető, bár ezek az eredmények olykor szélsőségesek, esetleg egy határ felett instabilan hullámzóak. (Az érthetőség kedvéért néhány példa: A fél perc alatti esetek egy részében a kezelés hatására tartósan csupán 5-10 perces változó idejűek lettek. Ennél rövidebb időre visszaesés viszont nem fordult elő közöttük sem. Ezen instabilitásoknak számos oka lehetett. Az okokat rendre meg is találtuk a hasonló esetekben. Máskor viszont tartósan sokkal hosszabb időket sikerült elérni: főleg 3-10 percesekből 45 perceseket. Itt sokkal nehezebb megmagyarázni és igazolni, hogy miért sikerült, bár logikusnak tűnően, a pszichésen is jól együttműködő páciensek jellemzően mutatták ezt az eredményességet.)