Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

A Wörwag Pharma támogatásával két új neuropathia centrum nyílik a Dunántúlon és Dél-Magyarországon 2011-ben. A Wörwag Pharma kezdetektől fogva kiemelt figyelmet fordít a cukorbetegség idegrendszeri szövődményének diagnózisára és a terápiás lehetőségek bővítésére. Fejleszti és támogatja az ezzel foglalkozó intézményeket és az orvosképzést. Megújult honlapja (www.worwagpharma.hu) hitelt érdemlő tájékoztatást nyújt a betegek és szakemberek számára egyaránt.

A Wörwag Pharma fennállása óta legfontosabb küldetésének tekinti a neuropathia1 diagnosztikájának és kezelésének széles körű ismertetését. Ezért hozta létre 1998-ban a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján az országos feladatokat ellátó Neuropathia Oktató és Szűrő Központot, ezért nyitott 2009-ben 4 regionális neuropathia centrumot – Szekszárdon és Nyíregyházán egyet-egyet, Budapesten pedig kettőt. Ezért ajándékozott három nagy értékű diagnosztikai eszközt (Neurométert) a centrumoknak, vállalta át a vizsgálatokhoz szükséges Neuroteszt költségét, és járult hozzá igény esetén az asszisztensek foglalkoztatásához is.

A centrumok megnyitásán túl a Wörwag Pharma tavaly is több száz orvos részére szervezett továbbképzést, és több mint 17 millió forint értékű adománnyal segített egészségügyi intézményeket, alapítványokat, melyet diagnosztikai fejlesztésre fordítottak a támogatottak.

Azt, hogy szükség volt a regionális neuropathia centrumok létrehozására, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2010 első félévében a négy ellátó központ összesen 2100 beteget fogadott. Ezért döntött úgy a Wörwag Pharma, hogy folytatja a fejlesztéseket: 2011-ben két új neuropathia centrum megnyitását tervezik a Dunántúlon és Dél-Magyarországon.

A neuropathia jobb ellátásának szolgálatában áll a Wörwag Pharma új honlapja is: az ország összes neuropathia ellátó központjának adatai elérhetők a honlapról. A betegek megismerhetik a rendelési időt, a bejelentkezés módját és a központok vezetőit is.

Az orvosok számára a szakmai anyagok, hangos prezentációk nyújtanak tájékoztatást, a laikus látogatók pedig a cukorbetegség, neuropathia, vérszegénység, magnéziumhiányos állapotok és a depresszió legfontosabb tüneteiről, megelőzéséről és kezeléséről olvashatnak szakemberek által ellenőrzött, hiteles információt a honlapon.

Az érdeklődők megtudhatják, hogy a Wörwag Pharmát a gyógyszerész végzettségű, korábban saját gyógyszertárát vezető dr. Fritz Wörwag alapította 1971-ben Stuttgart mellett, Böblingenben. A nemzetközi terjeszkedés 1992-ben indult el, első leányvállalatukat Magyarországon nyitották meg. A vállalatcsoport ma több mint 600 főt foglalkoztat, és 110 terméket forgalmaz 36 országban.

Dr. Kádár Éva, a magyar vállalat igazgatója az elmúlt évek sikerei közt tartja számon, hogy folyamatosan bővül a terápiás területek és termékek száma, idén lépett például a cég pszichiátriai területre új termékével. Az ügyvezető büszke arra is, hogy a Wörwag Pharmánál relatíve kicsi a fluktuáció, jó a csapatszellem. Az üzleti sikerek mellett nagy szerepet kap a vállalat működésében a felelős magatartás, mely főként a gyógyító intézmények és a betegellátás támogatásában, a népbetegségek szűrésében nyilvánul meg.

1 A neuropathia a cukorbetegek legalább 30%-át érintő súlyos szövődmény, amelyet csak speciális eszközökkel lehet idejében felismerni. A kezeletlen neuropathia károsíthatja a szív- és érrendszert és az idegrendszert. Az autonóm neuropathiában szenvedő cukorbetegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint általában a neuropathia-mentes cukorbetegek között, a szenzoros neuropathia egyik legsúlyosabb következménye az alsó végtag elvesztése, A korai diagnózis és az időben megindított kezelés csökkentheti a súlyos következmények valószínűségét.

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 314 vendég és 0 tag böngészi