Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Huncutságra készülve vagy előrelátó óvatossággal mérlegelheted: kikerülhető a flört az életedben vagy elbuksz benne mindenképpen? Bárcsak jósolhatnánk neked, hogy a te életed mennyire lesz meredek!

 

Szerelem? Az milyen?


Ellenvélemény:“A szerelem önző, nem osztoznék a páromon soha senkivel, mert megenne a féltékenység - és a szerelmemet se hoznám olyan helyzetbe, hogy a szeme láttára mással csináljam.”
Mégha egyet is értesz - mit tehetnél mást, ha ilyen vagy – gondold át. Valóban ilyen a szerelem? Ez volna az a híres? Ezt jelenti a jóban-rosszban, a mindent legyőz? Megcsalás, féltékenység, csábítás, önzés, hiányérzet, gyűlölet… - mond, miért keveredhetnének ezek a szerelemmel? Mi köze a szerelemnek ezekhez? Ugye, te sem hiszed?
A szerelem csupán erős vonzás. Nincs neme. Nem kötöttség, hanem szabadság, ami enged haladni a jó felé. Nem félelem és nem hatalom, csupán ellenálhatatlanság. A szerelemre nem tudsz hatással lenni. Van valami, ami tőled független és másoktól is. Létezik ez a valami, amiben bízhatsz, mert senki sem kényszeríthet rá senkit. Nem a tiéd, hanem benne élhetsz másokkal együtt, mert összeköt bárkivel. Hogyan próbálhatnád ki akarattal a szerelemet, az ellenállhatatlant? Ő tesz téged próbára és megtudod, hogy kivé változhatsz.

A szerelem elvesztése


Ami szétválaszt vagy megköt, az nem szerelem, akkor már nem az. Amire hatással vagy az nem a szerelem, hanem az események, a gondolatok, az érzések. Ott hibázhatsz. A szerelem hibátlan és te nem tudsz hibázni addig, amíg szerelmes vagy. Ez a szerelem óriási értéke. És amikor egyfelé szerelmes leszel, de másfelé hazudsz, akkor a szerelmet veszni hagyod. Nem tart sokáig a felhőtlen boldogságod, mert a szerelmet megcsalod. A szerelmet tovább kell adnod, nem megtartanod. A szerelem nem zárható egyetlen kapcsolatba sem és nem titkolhatod. Túlnő rajtad és elemészt, ha helytelent teszel.

Antiszerelem


Mondják, hogy a szerelem kétszemélyes, kétpólusú, oszthatatlan. Valóban igaz. Ha a vonzódó pólusokat egy-egy ember jelenti, akkor az. Ám fizikailag létezik, hogy egy-egy pólust többen alkotnak. Nehéz viszont összetartani, ezért az alkalmi kapcsolatban nagyon jól működik, ahol az ismeretlen izgalma miatt nagyon sok energia szabadul fel kötőerőnek. A hétköznapok már nem adnak erre lehetőséget. Ahogy fogy az erő, úgy lesz elégtelen a vonzás és széthullik darabjaira, hogy annyit éltessen, amennyit elbír. Ha ebbe belekóstoltál, már semmi sem lesz többé a régi. Végre megérted a szerelmet is. Megérted, hogy a féltékenységet nem szabad dédelgetned, az nem erősíti a szerelmedet. Csak a hideg és a meleg együttes megismerése után lehetsz bölcsebb és innentől kezdődik el, hogy te valóban választhatsz. Nem számít választásnak, amikor korábban csak egyféle választásod volt. Ez már a következő lépés és még hová vezet…
Sokan nem értik, hogy miért kell a jól működő párkapcsolatokban ezt csinálni. A kérdéshez azonban nem elég ez a gondolat. Jobb pozíciót biztosít a rálátáshoz az, ha megvizsgáljuk, hogy miért létezik a világban ilyen. És nem csak az embereknél. A lenti példa egy kis adalék ahhoz, hogy mit okozhat az ilyen szenvedély.
Swinger: “ Az első alkalomra izgatottan és félelemmel készültem. Én akartam kipróbálni és szerelmem örömmel bíztatott. Rögtön egy szimpatikus párra akadtunk. Mind a négyen nagyon jól éreztük magunkat a klubban, cserélgettük egymást, de közben majd megőrültünk a sajátunkért. A szerelmünk 6 éve lobog, most mégis olyan tüzet érzek közöttünk, amit eddig soha. Hirtelen nehezebb lett, ha nincs mellettem, annyira kívánom. Ezt nem hittem volna! És a barátom is ugyanezt mondta nekem.”
Miért olyan jó nekik egymással közben és utána is? Miért lett nagyobb a tűz? A fizika erre is tudja a választ, de jöjjön most a biológia. Aki többet és többel szexel, az működéseit trenírozza: több lesz a hormon és más is, mert többet lehet kapni többektől. Csak gyűjtsd össze a potenciált sokaktól és lám, nem fogy el, másnak is többet adsz. Ráadásul kétszer annyit bírtál, mint bármikor.
Ez meg hogy lehet? Honnan jön a többlet?
Ez jó kérdés! Ezt érdemes lenne tovább kutatni. Egyes gyógyszerekre rég nem lenne szükség, ha az összefogás a szexben is nagyobb divat lenne.