Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Daganatok

Vírusterápa

A vírusok a baktériumoknál kisebb fertőző ágensek, amelyek az élősejtekben szaporodnak, s ennek során azok pusztulását okozzák. A vírusterápia célja az, hogy a vírusok ne az egészséges sejtekben szaporodjanak, hanem csak a daganatos sejteket támadják meg és azokat pusztítsák el.

 

 

Bővebben: Új módszerek a daganatos betegségek...

daganat megelőzés egészséges táplálkozással

A daganatok az egyik legrettegettebb betegségcsoporthoz tartoznak, így nem csoda, ha egyre inkább a megelőzésükre irányul a figyelem. De milyen változtatásokat kell bevezetnünk a táplálkozásunkban, hogy csökkentsük e veszélyes kór kialakulásának valószínűségét? A következőkben erre a kérdésre próbálok egyszerűen megvalósítható válaszokat adni.

Bővebben: A daganatos betegségek megelőzése...

Az emberi vázrendszerA csontrákok meglehetősen ritkák, a daganatok mindössze 0,5-1 %-át teszik ki. Általában fiatal életkorban (20 év alatt) fordulnak elő és jellegzetes röntgen lelettel járnak, mivel a legtöbb ilyen elváltozás megváltoztatja a csont szerkezetét. A csontdaganatok között a legtöbb másodlagos (szekunder), vagyis más szervekben lévő rákoknak az áttétei, míg kisebb részét az elsődleges (primer) csontrákok foglalják el.

 

Bővebben: A csontokat érintő daganatos...

 Az epehólyag (pirossal jelölve) elhelyezkedése

Az epehólyag a hasüreg jobb oldalán, a máj alatt elhelyezkedő szervünk, amelynek feladata az epe tárolása. Az epeváladék a májban termelődik és a zsírok emésztéséhez nélkülözhetetlen. Az epehólyag daganatos megbetegedései ritkák és mivel általában későn fedezik fel a rossz kórjóslatú rákos megbetegedések közé tartozik.

 

Bővebben: Epehólyagrák

 

A daganatos áttétek keletkezéseA daganatok kórosan szaporodó sejtekből állnak, amelyek folyamatosan osztódnak és nem pusztulnak el. Ennek következtében az idő múlásával egyre nagyobbra nőnek és metasztázisokat, azaz áttéteket adnak más szervekbe. Ez azt jelenti, hogy az elsődleges daganattól távol is megjelennek a rákos sejtek. A metasztázisok megléte vagy hiánya alapvetően befolyásolja a betegség kimenetelét, ezért nagyon fontos, hogy a daganatokat olyan stádiumban felismerjék, amikor még nincsenek áttétek más szervekben.

Bővebben: Metasztázis képződés - Hogyan jönnek...

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 478 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Csáky Eszter

Eszter

DEOEC ÁOK
orvostanhallgató