Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

A női orgazmus rejtélyét a nők és a férfiak is igyekeznek megfejteni. A figyelem központjában a hüvely áll. Egyesek szerint a hüvelyi orgazmus nem is létezik. De ha létezhet, akkor miért nincs bárkinek, ha már “mindent” megtett érte?


Tisztelt Doktor nő!
A tanácsát szeretném kérni. A helyzet az, hogy párom, sem velem, sem az előző kapcsolataival sem volt képes aktus közben az orgazmusra. Ha orálisan izgatom, vagy a kezemmel, akkor elélvez; de ha szeretkezünk, akkor ha a kezemmel nem kényeztetem a csiklóját pluszban, akkor nem jut el az orgazmusig. Őt zavarja a dolog, engem kevésbé, mert más módszerrel, meg tudom neki adni az orgazmus élvezetét. Lehet-e ez ellen tenni valamit? Vagy törődjünk bele, hogy ő ilyen típus, hogy "szimpla" hüvelyi izgatással nem képes elélvezni?


Dr. Tóth Emese válasza:

Hüvelyi erotika
Nincsen olyan nő, aki "ilyen típusba" tartozna. Ezt sokéves kezelési tapasztalatunk is megcáfolta, de mint feltevés is primitív a valósághoz képest. (Sok helyen olvashattál ilyen tévedésekről.) Minden nő képes az orgazmusra, bármely testrészén kiválthatóan vagy akár érintkezés nélkül is. Olyan idegvégződésekben gazdag helyen pedig, mint a nemi szervek, még inkább igaz ez. A hüvelyt idegszegénynek hitték egyes szakemberek, de ez elméleti feltételezés lehetett. Valójában a csikló rendelkezik átlag feletti beidegzéssel. A hüvely csupán ehhez képest bír kevesebbel, de azért ez gazdagnak számít. Ezért is nagyon érzékeny a mechanikai, a hő, a kémiai és más ingerekre is. Ugye, hölgyeim?

Orgazmusra programozva
A hüvely sérülékenységéből is feltételezhető, hogy igen gazdag legyen az ér- és idegellátottsága. Emellett rendkívül alkalmazkodó, mechanikai és más ingerekre jól reagál, gyorsan változik az állapota. A szexre is érzékenyen és jól reagál. Ráadásul a belső érzelmekre és gondolatokra is érzékeny. Így ezen az úton is jól befolyásolható előnyösen és természetesen hátrányosan is. Az előny vagy hátrány természetesen relatív és nem mindig sikerül vezérelnie a nőnek, hogy mi történjen benne. Jó ha nem izgul fel egy nő, ha azt nem is akarja, ha nem alkalmas számára a szex vagy a partner nem tetszik. Jó ha könnyen felizgul, amikor szexre vágyik. Előfordul, hogy nem úgy reagál a teste, ahogy szeretné. Például akar, de a test nem adja meg magát. Ez persze nemcsak a szexszel kapcsolatban fordul elő. Nem mindig kedvező a helyzet a teljesüléshez, ez megérthető és tapasztalható. Ugyanakkor, ha a feltételek adottak hozzá, akkor törvényszerűen lezajlik - ahogy kell - az orgazmus is. Meg sem tudod akadályozni. A szerelem független valami, magától tör rád, de az orgazmus nem mindig hál együtt vele. :)

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 86 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Tóth Emese

IMG_0117_2ed

Orvos, Szexológus

Rólam

www.orgazmusszerviz.hu
www.orgasmclinic.com