Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Országos népegészségügyi kampányt indít a kormány az egészségtudatos életmódról "Megnézheted magad!" címmel. A kampányfilm és weboldal az alábbi címen (iWiW) érhető el: http://iwiw.hu/megnezhetedmagad

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján – ahol bemutatták a kampány kisfilmjét is – kiemelte: a tárca ebben az évben egyebek közt szembesíteni kívánja az embereket azzal, hogy az életmódjuknak következménye van. Az államtitkár azt mondta: szeretnének legalább félmillió embert elérni az egy hónaposra tervezett kampánnyal, amely szavai szerint nem kerül a tárcának semmibe. Szócska Miklós közölte azt is: az egészségügyi tárca egy átfogó szűrési kampányt is el kíván indítani még 2011-ben. Mint hangsúlyozta, a felnőtt lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Hozzátette: a daganatos betegségek aránya harminc százalékkal csökkenthető lenne, ha odafigyelnének az életmódjukra az emberek.

Nagy Anna kormányszóvivő azt mondta: azzal a mennyiségű sóval, cukorral és zsírral, amit megeszünk, sejteni lehet, hogy hatvanévesen hogyan fogunk kinézni. Ez a kampány segíthet abban, hogy odafigyeljünk arra, mit és hogyan eszünk – tette hozzá. Mint mondta, a kampányfilm az iWiW -en látható. Arra a kérdésre, hogy miért pont ott, az államtitkár azt válaszolta, hogy a látogatottsági adatok miatt esett a választás erre a közösségi portálra, a sokkal népszerűbb „másik" közösségi média helyett, illetve az előbbi jobban eléri a vidéki lakosságot és azt a korosztályi célcsoportot, amelyikre a kezdeményezők a kampányt hangolták.

A kampány arcai Gönczi Gábor, Gombos Edina és Tóth Gabi lesznek.

Szócska Miklós újságírói kérdésekre válaszolva közölte: intenzíven dolgoznak azon, hogy a rezidenskérdést kezeljék. Úgy fogalmazott, hogy az emberi erőforrás-krízis a magyar egészségügy sorsfordító kérdése illetőleg kijelentette, hogy lesz országos pszichiátriai módszertani központ, a kérdésben kompromisszumra törekednek a szakmával.

Nagy Anna újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: a strukturális reformok nem érintik a 65 év felettiek utazási kedvezményeit.