Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Az Egyesült Államokban lecsengőben van az új típusú influenza második hulláma - állítják a Quest Diagnostic szakértői.

A klinikai laborkísérleteken végző Quest Diagnostics szakemberei által helyi idő szerint pénteken közzétett jelentése megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus egész országszerte visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

"A negatív teszteredményekhez viszonyítva még mindig a 14 év alatti gyerekek adják arányaiban - 40 százalékban - a legtöbb pozitív mintát. Összehasonlításképpen: ebben a korcsoportban ez az arány októberben még 80 százalék volt" - derült ki a Quest közleményéből. A magánérdekeltségű vállalat 170 ezer, május és december között vett influenzatesztet elemzett. Ezek alapján sikerült feltérképezni, hogy a járványnak két csúcspontja volt, áprilisban, illetve októberben.

A második csúcsponttól a december 9-ig tartó időszakban 75 százalékkal csökkent a pozitív eredményt hozó vizsgálatok száma. A mostani arányok szinte megegyeznek a második hullám kezdetekor, késő augusztusban mért adatokkal - közölte a kutatócég.

Az amerikai egészségügyi hatóságok héten közölt adatai szerint a piacon 100 millió dózis H1N1-oltóanyag érhető el, vagy már került a rendelőkbe. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a járvány újra erőre kaphat vagy akár mutálódhat, éppen ezért sürgették az embereket, hogy oltassák be magukat.

A 308 milliós Egyesült Államokban eddig 47 millióan kapták el a betegséget, 10 ezren haltak meg és több mint 200 ezren kerültek kórházba.

Forrás: www.jarvany.hu

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 281 vendég és 0 tag böngészi