Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Bajnai Gordon azt kérte az egészségügyi minisztertől, hogy tegye a jelenleginél is egyszerűbbé a H1N1 vakcinához való hozzájutást, hogy akik be akarják oltani magukat, minél egyszerűbben és gyorsabban megtehessék ezt. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt magyar újságíróknak Rómában. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: a kormány várhatóan a jövő héten foglalkozik a H1N1 elleni védőoltás rendszerének továbbfejlesztésével. Hangsúlyozta: Magyarország jól felkészült a H1N1-járvány elleni küzdelemre, időben megszerezte a lakosság 60 százalékának beoltásához szükséges mennyiségű védőoltást, és a WHO ajánlásait figyelembe véve folyamatosan frissíti a nemzeti pandémiás tervet. Ugyanakkor - mint mondta - az Európában egyre jobban terjedő új influenza miatt tovább kell fejleszteni a védőoltás beadásának most is jól működő rendszerét, annak érdekében, hogy még gyorsabban jusson el az oltóanyag az emberekhez.

A kormányszóvivő ennek részleteiről nem kívánt többet mondani.

A miniszterelnök úgy látja: Magyarország sokkal jobban áll vakcina-ügyben, mint a legtöbb európai ország. Van vakcinánk, megszervezett ellátásunk, amit tovább szeretnénk javítani - fogalmazott. Szavai szerint Magyarország, csakúgy mint az energia-válságban, az influenza-válságban is a biztonság szigete szeretne lenni.

***

Kedden döntenek róla hogyan teszik könnyebbé az oltáshoz jutást!

Oltópontokat állíthatnak fel a közterületeken, de az is lehet, hogy recept nélkül is ki lehet majd váltani az új influenza elleni vakcinát. Mindezt azért, hogy minél könnyebben beoltathassák magukat az emberek. Bajnai Gordon tegnap Rómából üzent haza Székely Tamásnak, hogy tegyen meg mindent, hogy a lehető legegyszerűbben lehessen oltáshoz jutni, írja szombati számában a Népszabadság.

(MTI - www.nol.hu)