Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Az egészségügyért felelős miniszter, Réthelyi Miklós indoklás nélkül leváltotta posztjáról Falus Ferenc országos tiszti főorvost, akinek közszolgálati jogviszonya is megszűnik. Az új főorvos a Nyugat-dunántúli Regionális Intézetet vezetője, Paller Judit lesz.

Felmentette posztjáról Falus Ferenc országos tiszti főorvost Réthelyi Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) vezetője. A tárca közleménye szerint a miniszter megszüntette Falus kormánytisztviselői jogviszonyát is. A közlemény nem indokolja a lépést, csak azt írják, a törvény szerint az ilyen intézkedés indoklást nem igényel.

A távozó főorvost háromhavi illetményének megfelelő összeg illeti meg végkielégítésként. Ezen felül további négyhavi illetmény jár neki, mert úgy szüntették meg a közszolgálati jogviszonyát, hogy már kevesebb, mint 5 éve van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatalt a jövőben Barnóczy Sándorné Paller Judit regionális tiszti főorvos fogja vezetni, akit Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdán, sajtótájékoztatón mutat be. Paller 1991-től az ÁNTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Intézetének helyettes megyei vezetője volt, 2002. szeptember 1-től tiszti főorvos. 2007-től vezette a Nyugat-dunántúli Regionális Intézetet.