Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Ideiglenesen kivonták a forgalomból Nagy-Britanniában a Nurofen Plus nevű fájdalomcsillapító gyógyszert, miután kiderült, hogy öt dobozban epilepsziás, illetve pszichotropikus gyógyszer volt az eredeti tabletták helyén.

A gyártó Reckitt Benckiser vállalat azt gyanítja, hogy szabotázs történt. A rendőrség a gyógyszercéggel együttműködve vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki vagy kik a felelősek a történtekért.

A Reckitt Benckiser felfüggesztette a gyógyszer gyártását és forgalmazását a brit piacon a nyomozás lezárultáig, a vevőket pedig arra kérték, hogy vigyék vissza a patikákba a Nurofen Plus tablettákat. A cég becslése szerint a brit háztartásoknál jelenleg mintegy 250 ezer doboz Nurofen Plus található.

Négy különböző londoni és egy észak-írországi gyógyszertárban vásárolták azt az öt doboz gyógyszert, amelyben a Nurofen Plus helyett a skizofrénia gyógyítására szolgáló Seroquel XL, illetve az epilepszia kezeléséhez alkalmazott Neurontin (gabapentin) nevű tabletta volt. Ketten véletlenül be is vettek Seroquelt, de nem esett bajuk, jól vannak. Szakértők közlése szerint egy egészséges felnőttnél valószínűleg nem okoz nagyobb problémát egy szem Seroquel (quetiapine).

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 250 vendég és 0 tag böngészi

Rovatszerkesztő:

Dr. Bodai Emese

Mesi

rezidens orvos